Πώς να διατηρείτε τα εσώρουχα σε καλή κατάσταση

Sexy Bra

Σημαντικο ρόλο στην δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για να διεγερθούν τα πάθη και να αυξηθεί η ερωτική και αισθησιακή διάθεσή σας αποτελούν τα εσώρουχα.Η προκλητικότητα που εκφράζουν,διεγείρει τις αισθήσεις τόσο τις δικές σας όσο και του συντρόφου σας και απελευθερώνει την libido. Δίνουν ώθηση στις φαντασιώσεις σας,κάνοντας σας άγριες,αθώες, προκλητικές, αυτάρχικες,αισθησιακές, ανάλογα με τις διαθέσεις σας.Το άγγιγμα του μεταξιού, της δαντελλας,του βαμβακος και του σατεν στα πιο αισθησιακά σημεία του σώματός σας σας βαζει για τα καλά στο παιχνίδι της απόλαυσης. Δεν παύουν όμως να αγγίζουν και τα πιο ευαίσθητα,από άποψη υγιεινής, σημεία του σώματος σας. Για το λόγο αυτό και για να διατηρούν την υφή, τη μορφή και την αίσθησή τους, είναι απαραίτητη η επιπλέον φροντίδα των εσωρούχων. Συχνά τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους (μετάξι, σατέν) είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και απαιτείται ειδική μεταχείριση σε σχέση με άλλα.

Βήμα ένα: διαβάστε την ετικέτα

Πως θα επιτύχετε λοιπόν την τέλεια φροντίδα και διατήρηση των εσωρούχων σας στην ιδανική μορφή τους;

Εμείς σας συνιστούμε τον ακόλουθο τρόπο:
Πριν πλύνετε τα εσώρουχα,όπως και τα υπόλοιπα ρούχα, να διαβάζετε πάντα την ετικέτα που βρίσκεται ραμμένη στο καθένα ή που βρίσκεται στην συσκευασία του εσώρουχου. Εκεί αναφέρονται οι οδηγίες για το πλύσιμο, σιδέρωμα του εσώρουχου. Αλλά κι αν ακόμα δεν μπορείτε να βρείτε την ετικέτα,είτε γιατί την κόψατε λόγω ενόχλησης, είτε γιατί δεν υπάρχει, είτε γιατί πετάξατε την συσκευασία, όπου αναγράφονταν οι οδηγίες, κανένα πρόβλημα. Απλά ακολουθείστε τα κάτωθι:

Η τοπ άκρη μας: πλύσιμο χεριών όταν μπορείτε

Όταν συναντάτε την ένδειξη για "ΠΛΥΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ"

Όταν υπάρχει ένδειξη για πλύση μόνο με το χέρι, είναι αυτονόητο ότι το εν λόγω εσώρουχο πρέπει να πλυθεί μόνο στο χέρι. Ο τρόπος αυτός αν και πιο κουραστικός και χρονοβόρος, πράγμα που σαφώς λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη στην τρελή εποχή μας, είναι ο καλύτερος και πιο φιλικός στο εσώρουχο και συνίσταται ακόμα και όταν η ένδειξη της ετικέτας επιτρέπει και πλύσιμο στο πλυντήριο, ώστε να διατηρηθούν αυτά καλύτερα και για περισσότερο χρόνο.

 1. Ξεχωρείστε αρχικά τα εσώρουχα που θα πλύνετε σε λευκά, μαύρα, ανοιχτά και σκούρα .
 2. Γεμίστε το νεροχύτη σας με ελαφρώς ζεστό νερό. Αν διαθέτετε θερμόμετρο,ελέγξτε με αυτό τη θερμοκρασία του νερού και φροντίστε να μην είναι πάνω από 30°C.
 3. Βουτήξτε το εσώρουχο μόνο στο νερό για λίγο.
 4. Στη συνέχεια προσθέστε το καθαριστικό προϊόν-απορρυπαντικό της προτίμησής σας. ΠΡΟΣΟΧΗ-Μην χρησιμοποιήστε ποτέ τη χλωρίνη.Αφού τοποθετήσετε το απορρυπαντικό,ελέγξτε πως δημιουργούνται αφροί χωρίς να χρειάζεται επίπονο τρίψιμο.
 5. Βουτήξτε το για άλλα πέντε έως δέκα λεπτά πριν ξεκινήσετε το ελαφρύ τρίψιμο των λεκιασμένων σημείων του εσώρουχου.Φροντίστε να είστε επιπλέον προσεκτικοί με τα δαντελλένια εσώρουχα, καθώς πριν από την πλύση τους πρέπει να τρίψετε ελαφρώς τα λεκιασμένα τους σημεία.
 6. Ξεπλύντε πρώτα με ζεστότερο νερό και έπειτα με πιο κρύο νερό και συνεχίστε το ξέπλυμα έως ότου το νερό γίνει καθαρό.

Σε μια βιασύνη; Πλύσιμο μηχανών ο προσεκτικός τρόπος

Αν πάλι βιάζεστε και το πλύσιμο στο πλυντήριο ενδεικνυται, τότε αυτός είναι ο μόνος τρόπος, αρκεί να γίνει με τον ακόλουθο τρόπο.

Αρχικώς αν είναι δυνατόν φροντίστε να αποφύγετε να πλύνετε στο πλυντήριο τα εσώρουχά σας μαζί με τα άλλα ενδύματά σας. Λογω της ευαισθησίας των συγκεκριμένων ρούχων σε συγκριση με τα άλλα, είναι σαφώς προτιμώτερο να γίνει ο διαχωρισμός.

 1. Χωρίστε τα έπειτα ανά χρώμα, ανάλογα με τα αν πλένονται μόνα τους ή με τα υπόλοιπα.
 2. Εάν θέλετε να τα πλύνετε μαζί με άλλα ρούχα φροντίστε να τα πλύνετετε με ρούχα από παρόμοια υλικά.
 3. Σιγουρευτείτε ότι το απορρυπαντκό σας ενδύκνειται για τα ευαίσθητα υφάσματα.
 4. Βεβαιωθείτε δεν περιέχει χλωρίνη ή υπερβορικό νάτριο.Η χρήση λευκαντικών καταστρέφει τα ευαίσθητα υφασματα.
 5. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του πλυντηρίου σας.Ιδανικότερη επιλογή είναι η ένδειξη για τα ευαίσθητα ρούχα που συχνά εμφανιζεται στα πλυντήρια με την ένδειξη του μάλλινου.
 6. Το ιδανικό πλύσιμο για τα εσώρουχα περιλαμβάνει ελαφρές περιστροφές, σύντομο πλύσιμο και χαμηλή θερμοκρασία – 30°C.Έτσι θα αποφευχθεί η συρρίκνωση ή το μπέρδεμα των χρωμάτων .
 7. Δέστε-κλειστε τους στηθοδέσμους σας, ειδάλλως θα μπλεχτούν με άλλα ρούχα.Μπορείτε επίσης να πλένετε τους στηθοδέσμους χωριστά από τα άλλα ρούχα ή να τους τοποθετείτε μέσα σε μαξιλαροθήκη ή σε ειδική τσάντα πλυντηρίου, ώστε να μην μπερδευτούν μεταξύ τους ή στο πλυντήριο.

Κάνετε και όχι της ξήρανσης

ΣΤΕΓΝΩΜΑ

 • Καταρχάς μην χρησιμοποιείτε στεγνό καθάρισμα στα εσώρουχα, μην τα στεγνώνετε στο καλοριφέρ και μην τα στίβετε.
 • Αποφύγετε τα παραπάνω γιατί η θερμότητα μπορεί να βλάψει το ύφασμα, ιδιαίτερα τα ελαστικά υφάσματα –τα εσώρουχα θα υποστούν μερική χαλάρωση μετά από ένα ή δύο από τα παραπάνω στεγνώματα.
 • Το στίψιμο όσο ευαίσθητο και αν είναι, θα προκαλέσει τσακίσματα στο εσώρουχο.
 • Στεγνώστε φυσικά τα εσώρουχά σας.
 • Κρεμάστε τα σε εξωτερικό χώρο, ωστε να αεριστούν και να στεγνώσουν καλά,αλλά φροντίστε να αποφύγετε την πολύ έκθεσή τους στον ήλιο, γιατί υπάρχει ο κινδυνος ξεθωριάσματος των υλικών.

Ασφαλής αποθήκευση

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ

Το συνηθέστερο μέρος όπου βάζουμε τα εσώρουχά μας και τα διατηρούμε μέχρι να τα φορέσουμε, είναι ένα απλό συρτάρι.Για να αποφύγουμε τυχόν φθορές των εσωρούχων μας εφαρμόστε τα κάτωθι:

 • Απαλλαχτείτε από εσώρουχα που είτε δεν χρησιμοποιείτε, είτε είναι παλιά, είτε είναι χαλαρωμένα, είτε ξεθωριασμένα έτσι, ώστε να έχετε περισσότερο χώρο στο συρτάρι σας για αυτά που σας αρέσουν.
 • Χρησιμοποιείστε διαχωριστικά συρταριών, ώστε να τοποθετούνται ξεχωριστά οι στηθόδεσμοι,από τα σλιπάκια και τα λοιπά εσώρουχά σας.Έτσι αποφεύγεται την ταλαιπωρία και το χάσιμο χρόνου για να βρείτε αυτό που θέλετε μέσα σε ένα χάος ανάμικτων εσωρούχων. Αποφεύγεται επίσης τη σπαζοκεφαλιά να προσπαθείτε να ξεκολλήσετε τα εσώρουχά σας από το μπέρδεμά τους με τους στηθόδεσμους
 • Διπλώστε προσεκτικά τα εσώρουχά σας και τοποθετείστε τα με τάξη εντός του συρταριού. Μην τα τσουβαλιάζετε και τα πετάτε ακατάστατα .

Εφαρμόστε τα παραπάνω και θα απολαμβάνετε τα εσώρουχά σας για πολύ πολύ χρονικό διάστημα.

Leave a Reply